Waarvoor kan ik een SIP Trunk gebruiken?

Een SIP Trunk kan je gebruiken om telefonisch contact op te nemen. Een SIP Trunk kan aangesloten worden op diverse apparaten die het SIP protocol ondersteunen. We noemen een aantal voorbeelden:

Traditionele telefoon centrale gebruiken

Wanneer je traditionele telefooncentrale een VoIP module heeft, kun je de SIP Trunk hiervoor gebruiken. Dit zou voor zowel uitgaande als inkomende gesprekken kunnen, maar ook bijvoorbeeld alleen voor uitgaande gesprekken. Dmv LCR (Least Cost Routing) kan dan de goedkoopste route worden gekozen.

IP Telefoons

De SIP Trunk is zeer flexibel. Deze kan aangesloten worden op een geavanceerde centrale met bijvoorbeeld 100+ simultane gesprekken maar ook op een IP telefoon met 1 simultaan gesprek. Het is een kwestie van de SIP trunk configureren en je kunt direct bellen of gebeld worden.

Dedicated IP telefooncentrale

Als je een IP telefooncentrale bij je klant of bij jij zelf plaatst, kan de SIP Trunk hier eenvoudig voor gebruikt worden. Wij ondersteunen standaard de meest gebruikte centrales.

Hosted telefooncentrale

Hiervoor geldt het zelfde als voor de Dedicated variant. Voor elke tenant kan 1 of meerdere SIP Trunks worden besteld.

 

Als je niet kiest voor een onbeperkt bellen abonnement, dan bel je met je SIP Trunk voor slechts 2 cent per minuut. Daarnaast heb je je analoge en/of ISDN-lijnen niet meer nodig. Die abonnementen kun je opzeggen. Dat levert je een mooie besparing op. Als klap op de vuurpijl bellen al je medewerkers onderling gratis, ook als je meerdere vestigingen hebt. Tel uit je winst.

 

 

 

By | 2017-10-16T15:23:27+02:00 oktober 12th, 2017|SIP Trunk|Reacties uitgeschakeld voor Waarvoor kan ik een SIP Trunk gebruiken?

About the Author: